Prečo je influencer marketing taký populárny? Pozrime sa na čísla! | MR News

14/02/2023

Prečo je influencer marketing taký populárny? Pozrime sa na čísla!

Influencer marketing sa stal v posledných rokoch veľmi populárnou formou reklamy. Pozrime sa prečo je to tak a prečo by ste mali zvažovať zapojenie influencerov aj do vašej marketingovej stratégie!

  1. Zmena správania

S nárastom používania sociálnych sietí a digitálnych médií sa spotrebiteľské správanie zmenilo. Ľudia vyhľadávajú informácie a odporúčania od iných používateľov sociálnych sietí , ktorým dôverujú a ktorí sú pre nich viac relevantní ako bežne dostupné formy reklamy.

  1. Zlepšenie technológií

Zlepšenie technológií a nástrojov na meranie výkonu influencer marketingu umožnilo firmám sledovať úspešnosť kampaní a ich návratnosť. 

  1. Zvýšená dostupnosť influencerov

S nárastom počtu influencerov a ich dostupnosti na sociálnych sieťach sa stala influencer marketingová kampaň jednoduchšou a efektívnejšou. Firma môže nájsť influencera, ktorý zodpovedá cieľovej skupine, a s ním navrhnúť celkovú strtégiu spoluprácu.

Niektoré štatistiky o influencer marketingu

  1. Podľa správy spoločnosti Influencer Marketing Hub môže každý dolár investovaný do influencer marketingu priniesť v priemere návratnosť až 18,55 dolárov.
  2. Podľa správy spoločnosti Mediakix 93% marketérov uvádza, že influencer marketing je účinná forma reklamy.
  3. Podľa správy spoločnosti Linqia 39% značiek zvýšilo svoj rozpočet na influencer marketing v roku 2020.
  4. Podľa správy spoločnosti Influencer Marketing Hub 71% spotrebiteľov odkazuje, že sa zvykne spoliehať na odporúčania influencerov pri nákupe produktov alebo služieb.
  5. Podľa štúdie spoločnosti HopperHQ majú influenceri s najvyšším počtom sledujúcich na Instagram v priemere 1,7 milióna sledujúcich a za jeden príspevok môžu získať až 14 000 dolárov.

Tieto štatistiky sú približné, ale naznačujú, že influencer marketing je účinná forma reklamy a jeho popularita stále rastie.

Naštartuj svoj biznis

Nenechajte svoje nápady nezrealizované, naštartujte svoj biznis a dosiahnite úspech.

Poďme sa spoznať!